cropped-Foto-voorblad-mei-2011
panorama-selwerd
Huttendorp_2019
Spooktocht001
49485913_2292852044322379_6381539962621263872_o
Selwerd_aan_zee_5
3105cba7-1eeb-42b7-b25c-9250a64284c9
Tafeltennis_senioren_1
previous arrow
next arrow

Gedragscode

Sociale veiligheid binnen de BSV Selwerd betekent dat bezoekers, vrijwilligers en leden, zich beschermd weten en voelen tegen grensoverschrijdend gedrag in de vereniging.

Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we het overschrijden van normen (gedragscode) en de wet. Zoals bijvoorbeeld: zeden, verduistering, pesten, groepsdruk, geweld etc. Bewustwording en preventie zijn belangrijke ingrediënten die bijdragen aan een sociaal veilige omgeving.

De gedragscode geeft grenzen aan in het contact met minderjarigen. Deze code dient door iedereen die een functie binnen de BSV Selwerd heeft, te worden onderschreven.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die de BSV Selwerd getroffen heeft om binnen onze organisatie een veilige omgeving te bieden. Bij het niet kunnen overleggen van een VOG, is de BSV Selwerd genoodzaakt om de potentiële vrijwilliger te weren. Via de BSV Selwerd is het mogelijk om kosteloos een VOG aan te vragen.

Aanstellingsbeleid

De BSV Selwerd werkt met volwassenen en kinderen. Vooral het werken met kinderen vinden wij een serieuze aangelegenheid. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat wij alleen met geschikte vrijwilligers werken. Daarom hanteren wij de volgende voorwaarden bij het aannemen van vrijwilligers:

 1. Alle potentiële vrijwilligers hebben voor aanname een individueel gesprek met een bestuurslid van de BSV Selwerd. In dit gesprek komen de volgende punten aan de orde:
  • Motivatie van de persoon om bij de BSV Selwerd te komen werken.
  • Arbeidsverleden / ervaringen
  • Het belang dat de BSV Selwerd hecht aan een veilig klimaat voor de kinderen en andere bezoekers.
  • Verklaring Omtrent Gedrag. (kosteloos aan te vragen via ons)
  • Gedragsprotocol.
 2. Om bij ons vrijwilligerswerk te mogen verrichten, moet je in bezit zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en moet je het gedragsprotocol ondertekenen.